Luno. Waluty cyfrowe dla każdego.

Luno pozwala w prosty sposób kupić, sprzedać, jak również przechowywać waluty cyfrowe takie jak Bitcoin i Ethereum.

Luno to wiodąca platforma oferująca waluty cyfrowe (Bitcoin i Ethereum), dostępna w ponad 40 krajach, z biurami w Londynie, Singapurzem i Kapsztadzie oraz zespołem ponad 100 doświadczonych ekspertów ds. technologii i finansów. Produkty i usługi Luno sprawiają, że ludzie mogą bezpiecznie i łatwo kupować, przechowywać jak również zdobywać wiedzę o walutach cyfrowych, takich jak Bitcoin i Ethereum. Wizją firmy jest udostępnienie cyfrowej waluty każdemu, z każdego miejsca na ziemi!

Produkty Luno

Funkcjonalności portfela Luno

Inwestorzy Luno

Luno otrzymało ponad 13 mln USD finansowania od wiodących inwestorów. Seria A (2015) została wsparta przez globalnego giganta technologicznego  Naspers Group (właściciela i inwestora w takie platformy jak PayU czy Kreditech), ze wsparciem Digital Currency Group oraz Venturra Capital. Runda finansowania B (2017) prowadzona była przez Balderton Capital, z dodatkowym wsparciem Rand Merchant Investment Holdings oraz the Digital Currency Group.

Oferta Luno w poszczególnych regionach

Kraj/Region    Portfel     Kupno/Sprzedaż    Wymiana

Global

Indonezja

Malezja

Nigeria

Płd. Afryka

Europa *

* Obsługiwane kraje europejskie: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Republika Czeska, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Guernsey, Węgry, Islandia, Irlandia, Isle of Man, Włochy, Jersey, Litwa, Liechtenstein, Łotwa, Luxembourg, Malta, Monaco, Holandia, Norwegia, Polska, Portugalia, Romania, San Marino, Słowacja, Słowenia, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Wielka Brytania.

Biura Luno

Dla prasy

Przydatne informacje

Hashtags: #luno  #lunoeurope  #bitcoin  #ethereum  #tothemoon

Dołacz do zespołu Luno: zobacz otwarte pozycje

Luno* w prasie międzynarodowej

*Zmieniliśmy nazwę na “Luno” (poprzednio “BitX”) w styczniu 2017.