BitX zmienia się w Luno!

Rebranding marki BitX na Luno zakończony!

BitX został stworzony w roku 2013 aby promować waluty cyfrowe na świecie i wprowadzić je do regularnego obiegu. Wierzymy, że zdecentralizowane waluty cyfrowe, takie jak Bitcoin, zasadniczo zmienią sposób, w jaki postrzegamy i wykorzystujemy pieniądze dzisiaj. Między innymi wpłyną na:

Zmieniliśmy nazwę na Luno, aby lepiej odzwierciedlić to kim jesteśmy i dokąd zmierzamy. Luno oznacza "księżyc" (w j. esperanto) i doskonale reprezentuje emocje jakie towarzysza nam w codziennym budowaniu naszej oferty, jak i w pewnym sensie emocje jakie towarzysza całej branży, która jest relatywnie nowa i nieznana.

Księżyc również odzwierciedla potencjał Bitcoina w zakresie otwartego i równego dostępu do systemu finansowego. Wszak bez względu na to kim jesteś, skąd jesteś, każdej nocy wszyscy widzimy ten sam księżyc. Jest to jedna z niewielu stałych na świecie.

Warto jednak dodać, ze wciąż jesteśmy tą samą firmą, tym samym zespołem pasjonatów,  oferujemy te same produkty i usługi (z kilkoma ekscytującymi dodatkami!). I jak zawsze, zapewniamy bezpieczeństwo transakcji w Bitcoin i Ethereum.

Chcesz dołączyć do zespołu Luno? Zapraszamy na: www.luno.com/careers

Co jeszcze się zmieniło oprócz marki?

Marka odzwierciedla naszą tożsamość i aspiracje, a to ostatecznie pozwoli nam tworzyć lepsze produkty i usługi dopasowane do potrzeb naszych Klientów, Twoich potrzeb. Oto kilka nowych funkcjonalności, które debiutują wraz z nowa marka Luno:

To the moon!