BitX zmienia się w Luno!
Rebranding marki BitX na Luno zakończony!
2017-02-01, 13:32

BitX został stworzony w roku 2013 aby promować waluty cyfrowe na świecie i wprowadzić je do regularnego obiegu. Wierzymy, że zdecentralizowane waluty cyfrowe, takie jak Bitcoin, zasadniczo zmienią sposób, w jaki postrzegamy i wykorzystujemy pieniądze dzisiaj. Między innymi wpłyną na:

• tańsze, szybsze, bezpieczniejsze transakcje
  • zwiększenie prywatności i wolności finansowej
  • ułatwienie procesu dokonywania transakcji
  • i ostatecznie, wyrównanie szans, dając każdemu człowiekowi, w każdym zakątku świata, dostęp do tego samego systemu finansowego.

Zmieniliśmy nazwę na Luno, aby lepiej odzwierciedlić to kim jesteśmy i dokąd zmierzamy. Luno oznacza "księżyc" (w j. esperanto) i doskonale reprezentuje emocje jakie towarzysza nam w codziennym budowaniu naszej oferty, jak i w pewnym sensie emocje jakie towarzysza całej branży, która jest relatywnie nowa i nieznana.

Księżyc również odzwierciedla potencjał Bitcoina w zakresie otwartego i równego dostępu do systemu finansowego. Wszak bez względu na to kim jesteś, skąd jesteś, każdej nocy wszyscy widzimy ten sam księżyc. Jest to jedna z niewielu stałych na świecie.

Warto jednak dodać, ze wciąż jesteśmy tą samą firmą, tym samym zespołem pasjonatów,  oferujemy te same produkty i usługi (z kilkoma ekscytującymi dodatkami!). I jak zawsze, zapewniamy bezpieczeństwo transakcji w Bitcoin i Ethereum.

Chcesz dołączyć do zespołu Luno? Zapraszamy na: www.luno.com/careers

Co jeszcze się zmieniło oprócz marki?

Marka odzwierciedla naszą tożsamość i aspiracje, a to ostatecznie pozwoli nam tworzyć lepsze produkty i usługi dopasowane do potrzeb naszych Klientów, Twoich potrzeb. Oto kilka nowych funkcjonalności, które debiutują wraz z nowa marka Luno:

• Nowe aplikacje na desktop i urządzenia mobilne na Androida i iOS (nie zapomnij zaktualizować swojej aplikacji :))
  • Nowy portal edukacyjny z potężna dawka wiedzy o Bitcoin i Ethereum
  • Nowe biuro w Londynie (Jesteśmy już w Londynie, Kapsztadzie, Singapurze, Dżakarcie, Kuala Lumpur)
  • Możliwość kupowania Bitcoina z niemal dowolnego miejsca na świecie (ponad 40 krajów)
  • Oferta dla firm.

To the moon!